Hrvatski povijesni forum je dio projekta Hrvatskog povijesnog portala.
Potpuni sadrzaj foruma je vidljiv registriranim clanovima.
Hrvatski povijesni portal

Author Topic: Ante Prkačin i njegove mudroserije  (Read 1292 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline razamanaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Zahvale: +0/-0
Ante Prkačin i njegove mudroserije
« on: March 03, 2017, 07:16:06 »
Teško se bilo odlučiti gdje ovo natipkati te treba li uopće postajati ovakva tema.Tip je to koji će koristiti svaku priliku da demonizira partizanski pokret ili Jugoslaviju.On koristi izvore upitne kvalitete i po njima on donosi svakakve zaključke.Možda mu se ne bi trebalo pridavati više pažnje od na primjer Velimira Bujanca?Možda.No nažalost Prkačin nekada prosipa bisere koji nisu lako rješivi(onima koji slabo znaju povijest).Ja slabo znam povijest, zato me je i zbunio.Pitao sam i mnoge prijatelje preko društvenih mreža, ali nisam bio baš previše sretan dobivenim odgovorima."Tko njega doživljava ozbiljno..." i slične odgovore sam dobio.Ništa konkretno.Želio bih napomenuti da ne gajim nikakve simpatije prema ustaškom pokretu niti sam revizionist, te ako mislite da tema ne bi trebala postojati, jednostavno je obrišite.Mene buni ono što ću boldati/zacrniti na kraju teksta.

 Poduzetnik, političar, general, pjevač..., sve je to Ante Prkačin, Brođanin kojega malo tko u Hrvatskoj ne zna s TV ekrana zbog žestokih istupa i rasprava o raznim temama koje se uglavnom svode na politiku. Pod egidu ‘red ustašovanja, red sevdaha’ mogla bi se podvesti emisija ‘Sve se može popraviti’ koja se nedjeljom navečer emitira na karlovačkoj televiziji. Riječ je o showu Ante Prkačina, generala HOS-a, u kojem drži monologe sastavljene od sjećanja na posljednji rat, među njima i zločine koji su mu se navodno stavljali na teret.Stalno poziva Hrvoja Klasića, Tvrtka Jakovinu i Slavka Goldsteina da javno sudjeluju u raspravi o Drugom svjetskom ratu na prostoru Hrvatske.Hvalio se da mu je Damir Kajin napustio emisiju jer nije imao argumenata protiv kojih je suočen.

"Ovo kada sam rekao Damiru Kajinu otišao mi je iz emisije.Koliko je drugom svjetskome ratu poginulo Jugoslavena, koliko Bugara.Bugara je poginulo 20 000, a Jugoslavena milijun I dvadeset ili po Kočoviću milijun I pedeset..Znate li koliko je u drugom svjetskom ratu poginulo Makedonaca, Albanaca, Srba, Crnogoraca,Hrvata? Znate li da na jednog poginulog Makedonca I Albanca, dolazilo je preko sedamdeset Srba I Crnogoraca.A znate li zašto je to tako?Jer je komunistička partija Bugarske preuzela patronat nad komunističkom partijom Makedonije.Nije dozvolila Brozu da dođe i napravi nered.Iako je on to pokušao preko  Svetozara Vukmanovića – Tempa.Uzmite Tempovu knjigu “Borba za Balkan” pa ćete vidjeti sljedeće.Gdje bugarska partija I makedonska partija kaže “Kako nam je bilo u Jugoslaviji, za nas su Bugari I Nijemci ne okupatori nego oslobodilačka vojska”.Uglavnom, Albanci koji su otjerali Mošu Pijadu I Brozovu delegaciju, nisu ih pustili na Kosovo I Makedonci koji također nisu pustili Brozovu agenturom da im napravi što treba.ZBOG toga imali su SEDAMDESET puta manje žrtve nego ostali narodi.Kako ćemo komentirati činjenicu da je Bugara poginulo 20 000,a Jugoslovena preko milijun.Želim to pitati te znalce Jakovinu, Klasića I Goldsteina.Eto, ja im unaprijed serviram pitanja." - Ante Prkačin


Offline Dinko

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • Zahvale: +11/-0
  • Gender: Male
Re: Ante Prkačin i njegove mudroserije
« Reply #1 on: March 08, 2017, 11:22:14 »
Od nešto više od milijun poginulih u Jugoslaviji, oko polovice su bili civili, najvećma likvidirani u njemačkoj, ustaškoj, ili četničkoj režiji. Kad se već spominje Žerjavić, držimo se njegovih kalkulacija (iako je i Kočović tu negdje). Uzmimo za primjer najveće stradalnike u NDH - Srbe, samo unutar granica NDH pobijeno ih je oko 200,000 (civila, kad se dodaju Srbi poginuli u NOV i kvislinškim formacijama dođema na ~325,000)!
Dalje, osim osovinsko-kolaboracionističkih genocida, u borbi je na strani NOVJ palo ~240k boraca, a u raznim kolaboracionističkim formacijama daljnjih ~210k.
Dakle, samo s ovih nekoliko kategorija gubitaka smo već na 650,000! Za  više detalja: http://www.hic.hr/books/manipulations/p06.htm.

Sljedeća razlika između Jugoslavije i Bugarske je intenzitet ustanka i broj vojnika NOV. Bugarski partizani imali su najviše 30,000 ljudi, koliko je imao npr. VIII. dalmatinski korpus NOVJ četiri mjeseca po osnivanju... NOV Jugoslavije je završila rat sa 700-800k ljudi pod oružjem...
"True patriotism sometimes requires of men to act exactly contrary, at one period, to that which it does at another, and the motive which impels them — the desire to do right — is precisely the same."
- Robert E. Lee