Hrvatski povijesni forum je sastavni dio Hrvatskog povijesnog portala

Author Topic: Natjecanja iz povijesti 2011-2012  (Read 19920 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline OhLookHistory

• Newbie
  • *
Re: Natjecanja iz povijesti 2011-2012
« Reply #30 on: February 08, 2012, 17:08:33 »
Bok svima!  :)
8. sam razred i jučer sam bila prvi put na školskom natjecanju. (Rezultat: 36/54 tj. 66.67%) Moram priznati da je bilo dosta teško. Meni osobno, najlakši su bili zadaci koje smo trebali kronološki poredati. Eseji su me dosta zbunili, ali sam sveukupno dobila 5 bodova na njima.
Na portalu sam našla ispite iz prošle godine. Prelagani su nasuprot ovogodišnjih.
Osim toga, mislim da smo imali i premalo vremena. Al sve u svemu, bilo je odlično i nadam se da će me pozvati na županijsko.  ;D

Offline HistoryRULES

• Newbie
  • *
« Reply #31 on: February 08, 2012, 20:35:52 »
44/54, 81.5%, 1. razred gimn. :D

Offline Hajdarovic

• Marsal od Portala
  • Hero Member
    • Hrvatski povijesni portal
« Reply #32 on: February 08, 2012, 20:59:12 »
Evo da se ja javim kao mentor u osnovnoj skoli.
Moji ucenici imaju 34 boda u sedmom razredu i 44 boda u osmom razredu...
Cekamo zupanijsku listu da vidimo gdje smo...
Svima cestitam na trudu i hrabrosti!
Audaces fortuna iuvat!

Offline erwinrommel

• Newbie
  • *
« Reply #33 on: February 08, 2012, 21:20:11 »
ja  sam iz Krapinsko zagorske županije
8. razred i na školskom sam bio 1. s 45 bodova ili 83.3%
ispit je bio dosta težak
molim vas da stavljate svoje rezultate
ne mora biti moja županija

Offline KO_9

• Newbie
  • *
« Reply #34 on: February 09, 2012, 14:35:04 »
Prošla sam školsko sa 39/54 bodova (72%). Prvo su mi krivo zbrojili bodove, pa sam imala čudnih 66,66%, što mi se učinilo nemoguće, ali kada sam ponovno prebrojala, shvatila sam da su me zaribali za par bodova. Bila sam prva od svih i jedina od svih trećih razreda na školi. :) Mučilo me dosta, zadnja 2 pitanja gdje sam trebala odgovoriti 'ukratko'. Ali zadovoljna sam jako.

Offline Galle327

• Newbie
  • *
« Reply #35 on: February 09, 2012, 14:44:53 »
Prvi sam razred gimnazije, na školskom sam imao 43/54 i bio sam drugi... a prvi mi je pobjegao samo dva boda :/

Ne sviđa mi se novi način bodovanja(54 boda) a ni eseji. Mislim da smo trebali znati da će nam doći drugačije testovi sa ovim esejem, njega uopće nisam znao kako treba napisati

Sve u svemu, nadam se da idem na županijsko, a za dalje ćemo vidjeti :)

Pozdrav iz snježnjog Šibenika :D

Offline OhLookHistory

• Newbie
  • *
« Reply #36 on: February 09, 2012, 15:21:14 »
Prošla sam školsko sa 39/54 bodova (72%). Prvo su mi krivo zbrojili bodove, pa sam imala čudnih 66,66%, što mi se učinilo nemoguće, ali kada sam ponovno prebrojala, shvatila sam da su me zaribali za par bodova. Bila sam prva od svih i jedina od svih trećih razreda na školi. :) Mučilo me dosta, zadnja 2 pitanja gdje sam trebala odgovoriti 'ukratko'. Ali zadovoljna sam jako.

Koja županija? :O

Offline KO_9

• Newbie
  • *
« Reply #37 on: February 09, 2012, 16:31:33 »

Koja županija? :O

Zagreb :)

Offline addi1207

• Newbie
  • *
« Reply #38 on: February 09, 2012, 17:30:05 »
Bok svima!  :)
Evo da se i ja javim. Osmi sam razred, prvi u školi s 48/54 bodova. To je 89%. Zadovoljan sam. Samo mislim da su ovi zadaci esejskog tipa trebali biti jasnije postavljeni, a i nisam ih vidio do zadnjih 15 minuta rješavanja ispita, pa sam ih morao rješavati na brzinu. To je, nadamo se moja prof. i ja, dovoljno za županijsko. Ja sam iz Rovinja, Istarska županija.
Imam i pitanje u vezi s državnim. Je li istina da se ove godine poziva samo 15 učenika na državno natjecanje iz skupine i da se ljestvica radi na temelju cijele države, a ne da idu svi županijski prvaci?
Hvala unaprijed i puno sreće ako idete na županijsko  :D

Offline Hajdarovic

• Marsal od Portala
  • Hero Member
« Reply #39 on: February 09, 2012, 19:13:51 »
Za državno natjecanje može biti predložen jedan (1) učenik/ca u svakoj skupini iz svake županije. Iznimno županijska povjerenstva u Splitsko-dalmatinskoj, Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji predlažu po dva (2) prvoplasirana učenika/ce u svakoj skupini, a povjerenstvo Grada Zagreba tri (3) prvoplasirana učenika/ce u svakoj skupini. Ukoliko na županijskom natjecanju dva ili više najbolje plasirana učenika/ice imaju isti broj bodova za toliko će se povećati broj prvoplasiranih učenika koje županijsko povjerenstvo, odnosno povjerenstvo Grada Zagreba, predlaže za državno natjecanje.

Uvjet za predlaganje učenika/ca za državno natjecanje je najmanje dvije trećine (66,6%) ostvarenih bodova na županijskom natjecanju po skupinama. Učenici/ce koji na županijskom natjecanju ostvare manje od dvije trećine (66,6%) od ukupnog broja bodova u određenoj skupini ne mogu biti predloženi za državno natjecanje.

Državno će povjerenstvo na temelju prispjelih prijedloga županijskih povjerenstava i povjerenstva Grada Zagreba te provjeravanja pristiglih testova svih predloženika utvrditi objedinjene ljestvice poretka prema broju bodova ostvarenih na županijskom natjecanju u cijeloj zemlji i objaviti popis pozvanih učenika po skupinama najkasnije do 20. travnja 2012. Na državnu razinu natjecanja u kategoriji pisana provjera znanja poziva se 15 učenika po skupini koji su osvojili najveći broj bodova na županijskim natjecanjima u cijeloj zemlji.
Audaces fortuna iuvat!

Offline klaun11

• Newbie
  • *
« Reply #40 on: February 09, 2012, 19:31:47 »
Pozdrav 8. sam razred. Imala sam 35 bodova i razočara sam totalno...  ne mogu reći da nisam učila kad jesam... ali nisam obraćala na detalje. Sve osobe i sva pitanja koja su bila u testu su pisala u mom udžebeniku.  Po mojem test nije bio težak
jedino mi je žao zbog županijskog... jer se sa svojih bijednih 35 bodova ne mogu nadati prolasku
ali kako god da bilo.... ja sam sve bodove izgubile na onim esejima... i na osobama

Offline addi1207

• Newbie
  • *
« Reply #41 on: February 09, 2012, 20:07:00 »
Hvala na pojašnjenju što se tiče učenika koji se pozivaju na državno :)
@klaun 11... i ja sam primijetio da se u ovom testu više pažnje (po mom mišljenju ;D) stavljalo na osobe, nego na godine. Također sam primijetio da je bilo puno detalja, neki i nisu u mom udžbeniku (alfa) Meni je to odgovaralo jer lakše pamtim detalje i neke sasvim nebitne zanimljive sitnice nego ono važnije.

Offline Streberica

• Newbie
  • *
« Reply #42 on: February 09, 2012, 20:55:52 »
Kada će se znati liste za županijsko??  :o

Offline Hajdarovic

• Marsal od Portala
  • Hero Member
« Reply #43 on: February 09, 2012, 21:06:54 »
Kada će se znati liste za županijsko??  :o

Liste za Zupanijska natjecanja ce se znati onda kada ih vase zupanijsko povjerenstvo objavi!
To ja nikako ne mogu znati pa mi ni nema svrhe slati poruke...

Liste ne mogu biti prije sljedeceg tjedna jer su skole jos 8. (dakle jucer) mogle postom poslati skolske materijale na zupanijsko povjerenstvo. Treba barem 2 dana pričetkati da to sigurno stigne. Pa se onda zupanijsko povjerenstvo mora sastati, jos jednm pregledati tj. ispraviti ispite i nakon toga napraviti listu. Dakle petak najranije...
Audaces fortuna iuvat!

Offline xa_xa

• Newbie
  • *
« Reply #44 on: February 09, 2012, 21:32:28 »
Pozdrav svima!
Evo da se i ja javim. Školsko - 7. razred, (Istarska) zadaci esejskog tipa mi se nisu baš svidjeli jer su bili nedorečeni i o tome se moglo pisati dosta, a treba napisati ono što su oni zamislili. Trebali su biti jasnije postavljeni, ali što je tu je.  :) Možda griješim, ali... Ostalo je bilo u redu, postigao sam 80-ak % i 1. sam u školi. Nadam se županijskom, a sad što će biti, vidjet ćemo  :D
« Last Edit: February 09, 2012, 21:52:17 by xa_xa »

Povijesni portal - Povijesni Forum - Impresum - Oglašavanje