Pozdrav!
8. sam razred, isao na natjecanje iz povijesti danas, 1. na skoli, 87% točno riješenog. Presretan sam. Ali ipak, bilo je dva pitanja na koje nisam znao uopće odg, a bila su: "Tajna boljševička policija?" i "Vođa Hitlerove propagande?"
Na dva pitanja sam ostao zabezeknut. Ne zato što ne znam, nego što toga nema ni u jednom od 3 udžbenika iz kojeg sam učio! Ja ne znam odakle su ovo izvadili!
Sad sam njuškajući po netu našao da je tajna policjia NKVD, a vođu Hitlerove propagande nisam ni tražio.
Test je u globalu bio jako lagan, prelagan ako me se pita. Nema konkretnih, teških pitanja stila "Koliko je zastupnika glasalo za, a koliko protiv Vidovdanskog ustava?" ili "Kako se zvao general kojeg je kralj Aleksandar Karađorđević postavio za pred. vlade kad je uveo 6. siječanjsku diktaturu?".
Također, u izvoru koji govori o ubojstvu kralja A. K. 9. listopada 1934. piše da su ga ubili Ustaše i makedonski nacionalisti. I sad je pitanje ispod izvora:
"Tko je ubio kralja A. K.?" (nije 100% citat pitanja, vec forma pitanja)
Ja napisah: Ustaše i VMRO.
I ne prizna mi! Jer tako nije u rješenjima, već se 100% mora držati izvora koji je gore. I ja pomislim, da li je ovo natjecanje ili neka sprdnja?! Jer daju ti odg u citatu i onda te pitaju, pa samo prepišeš.
Ne sviđa mi se baš. :S
Što se tiče kronološkog reda, to mi je odlično išli, moja konkurencija je na tome jako puno bodova gubila

Ak imate još kakvih iskustava, slobodno tu postajte, da se malo čujemo i razmjenimo iskustva

Veliki pozdrav iz Pitomače.