Pozdrav svima. Moram se odmah osvrnuti na komentar u kojem se spominje verbalni napad na učenik OŠ. Naime, taj učenik sam upravo ja. Volio bih prije svega pojasniti cijelu situaciju: Idem 8. razred OŠ i zauzeo sam solidno mjesto, meni nevažno u odnosu na moje razočaranje postupcima nekih članova Državnog povjerenstva. Sve je počelo nepriznatim odgovorom na jednom zadatku koji sam logički "krivo shvatio" kao i ostatak mojih istomišljenika. Nakon uvida u test i neuspjelog dokazivanja moje teze odlučio sam pisati službenu žalbu. No, pravi problem uslijedio je poslije objave konačnih rezultata. Vidjevši da se moj rang, kao i broj bodova, nije promijenio, odlučio sam se upoznati s razlogom takve njihove presude jer nisam dobio pisani odgovor na svoju žalbu. Ali me ni to ne bi toliko razočaralo da sam dobio jasan usmeni odgovor. Umjesto toga sve što mi je priopćeno bilo je da mi žalba nije utemeljena. Zar je to sve što su mi imali reći?! Nažalost, ne. I dalje sam ustrajao u želji da saznam odgovor, ali su na to na mene sasute optužbe i neprimjereni komentari koji me vrijeđaju kao osobu i natjecatelja. Osjećao sam se krajnje poniženo i degradirano. Nakon takvog očajnog odgovora na moju žalbu, shvatio sam da je uzaludno više pokušavati. Odustao sam i do danas nisam dobio pravi razlog odbijanja moje žalbe. To više nije bila stvar boda ili ranga, jer iza sebe imam neusporedivo bolje rezultate na drugim natjecanjima, već stvar principa. Mogu samo zaključiti da je postojao bolji način kako se odnositi prema učeniku te da nakon ovog i Karlovog slučaja, kojem btw dajem veliku podršku, duboko sumnjam kako nam neki mogu i trebaju biti primjer kad ovako postupaju.