Hvala vam svima na podršci

Ovdje zaista nije ključno pitanje radi li se o direktnom napadu na XV. gimnaziju. U svom sam komentaru to naveo kao mogućnost jer ne znamo zašto sam na kraju krajeva uopće pokraden. Tko ovdje ima netrpeljivosti prema kome. Sve je moguće.
Moram reći da se i Pia kao prvakinja u kategoriji samostalnih istraživačkih radova našla na meti tajnice Marinović i moram potvrditi njezin komentar. Na veliku žalost i to je istina. Je li to bila samo taktika zastrašivanja kako se ja dalje ne bih borio za pravdu i razglasio svima pravu istinu o tome što se događa na vrhu povjerenstva koje provodi ovo natjecanje ? Možda je i bila, ne znam. A ako to nije bio razlog, onda se ponovno javlja nekorektnost jer taj esej nije mogao pročitati nitko osim članova povjerenstva (ostali su mogli vidjeti samo prezentaciju).
Koja je pouka svega ovoga?
Natjecanje iz povijesti svelo se na sabotiranje najboljih kako oni ne bi ostvarili još bolje rezultate. Upozoravam sve koji imaju
nekoliko izvrsnih rezultata u kontinuitetu da dobro pripaze iduće godine i
pripreme se da će eventualno biti pokradeni i sabotirani. Od natjecanja ne odustajte jer na natjecanja idete radi znanja, uspjeha, ali i druženja i stjecanja novih poznanstava. Jedino vam uspjeh mogu oduzeti, ali znanje nitko, ma kakvim se prljavim sredstvima služio!
Eventualne sabotaže trebate se osobito čuvati
ukoliko određene osobe ostanu na svojim pozicijama u državnom povjerenstvu. Velik bi korak prema poštenijem natjecanju iz povijesti bio smjenjivanje dotičnih osoba s njihovih funkcija vezanima uz provođenje natjecanja. Takve osobe ne bi smjele imati zaposlenje ni općenito u Agenciji za odgoj i obrazovanje jer nisu dostojni imena te institucije. Gospođa Marijana Marinović (kao i svi koji su ju podržali) zasigurno nije pridonijela odgoju, a pogotovo ne obrazovanju svojim beskrupuloznim postupanjem i bezosjećajnom krađom.