Author Topic: Prkacin u NU2  (Read 1677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dinko

• Major od Portala
  • Sr. Member
Prkacin u NU2
« on: June 01, 2011, 20:20:28 »
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186

Inače mi je Prkačin drag lik, još otkad se nametnuo kao javna osoba, a nije loš ni kao TV voditelj, a najdraže mi je što čovjek, u pravilu, zna o čem govori. Drag mi je i zbog toga što za razliku od većine ostalih desničara ZNA dosta o nacionalnoj povijesti, ZNA Hrvatski Jezik  :P, ali koji mu je klinac trebalo ono o Crnoj legiji prošlu nedjelju (32:10-32:40)??

Savršeno mi je jasno što je govorio, tj. što je time mislio, ali većina ljudi ne može/ne želi to shvatiti na taj način, a uz to postoji barem pol tuceta boljih jedinica u hrvatskoj vojnoj povijesti.
« Last Edit: June 01, 2011, 21:07:49 by Dinko »
"True patriotism sometimes requires of men to act exactly contrary, at one period, to that which it does at another, and the motive which impels them — the desire to do right — is precisely the same."
- Robert E. Lee

El Bahattee

• Guest
Re: Prkacin u NU2
« Reply #1 on: April 24, 2012, 16:41:36 »
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186

Inače mi je Prkačin drag lik, još otkad se nametnuo kao javna osoba, a nije loš ni kao TV voditelj, a najdraže mi je što čovjek, u pravilu, zna o čem govori. Drag mi je i zbog toga što za razliku od većine ostalih desničara ZNA dosta o nacionalnoj povijesti, ZNA Hrvatski Jezik  :P, ali koji mu je klinac trebalo ono o Crnoj legiji prošlu nedjelju (32:10-32:40)??

Savršeno mi je jasno što je govorio, tj. što je time mislio, ali većina ljudi ne može/ne želi to shvatiti na taj način, a uz to postoji barem pol tuceta boljih jedinica u hrvatskoj vojnoj povijesti.

Trenkovi panduri,Uskoci,znaš još i jednu vojnu jedinicu naravno uz Crnu Legiju ;D ;D .Odakle toliko divljenje Crnoj Legiji (sarajevskoj) oni se nikada nisu povlačili bili su ekstremisti,a od svih ustaški postrojba najmanje su zločina počinili Francetićevi (nemojte mješati ih sa Luburićem) Partizani,Njemci,Četnici znali su tko je Legija i da u borbi sa njom bude veselo ;D ;D ;D ;D ;D

Offline ghost

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: April 24, 2012, 23:29:59 »
Čitao sam negdje u literaturi da je Francetić kad je bila akcija na Kozari vidio nekog srpskog dječaća da je napušten i da ga je posvojio. Je li točno ne znam.

Offline Hajdarovic

• Marsal od Portala
  • Hero Member
    • Hrvatski povijesni portal
« Reply #3 on: April 24, 2012, 23:33:26 »
Čitao sam negdje u literaturi da je Francetić kad je bila akcija na Kozari vidio nekog srpskog dječaća da je napušten i da ga je posvojio. Je li točno ne znam.

Zvuci ko dobar vic ili crni humor!
Audaces fortuna iuvat!

El Bahattee

• Guest
« Reply #4 on: April 25, 2012, 10:39:17 »
čitao sam i ja to.. :) :)

Offline ghost

• Jr. Member
  • **
« Reply #5 on: April 25, 2012, 13:03:09 »
Moguće da jest. Tu djecu s Kozare su pokupili i odveli u Zagreb gdje su ih učlanili u ustašku mladež. Mislim da su se zvali plavi dječaci. Gledao sam to i u nekom NDH žurnalu.

Offline Dinko

• Major od Portala
  • Sr. Member
@Ghost i Bahatee: prestanite trolati
« Reply #6 on: April 25, 2012, 13:21:55 »

Ja sam čitao negdje..., vidio sam u nekom filmu... i sl. je bespredmetno - niš koristi. Čitao-gledao što(?) - a "ja mislim" dolazi kao sinteza činjenica na koje se pozivaš, a ne "ja mislim" [dakle postojim] pa opleti k'o maxim po diviziji...
"True patriotism sometimes requires of men to act exactly contrary, at one period, to that which it does at another, and the motive which impels them — the desire to do right — is precisely the same."
- Robert E. Lee

Offline ghost

• Jr. Member
  • **
« Reply #7 on: April 26, 2012, 02:04:43 »
Nemam sad vremena to tražiti. Tih NDH slikopisa ima na youtubeu a ovo prvo ima u nekoj povijesti Crne legije.