Author Topic: Josip Broz Tito, heroj ili zlocinac?  (Read 2696 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kiseli1

• Sr. Member
Re: Josip Broz Tito, heroj ili zlocinac?
« Reply #15 on: May 05, 2012, 18:44:24 »
...imam ja i svoju priču..od moje bake brat svećenik nije htjeo prekinuti misu kad je UDBA upala u crkvu jer je po katoličkom zakonu ne
smije se prekinuti misa,svećenik Ilija držao je se zakona crkve,UDBA ga je odvela u podrum jedne kuće mučila cjele noći i zvjerski ubila, ovo je fotografija slikana jutro nakon zvijerske noći ...mrtvo tjelo... samo to..ubijen zašto???baka je dobila ovu fotografiju od jednog bivšeg Udbaša početkom 90-ih ovo je jedina njegova slika koju ima

da, u zadnje vrijem je poplava UDBA-sa koji dijele fotografije, kaju se, pricaju o svojim zlocinima i partizanskim klanjima, i uvijek imamo clana foruma, koji nam ponudi svoju humanu pricu, malog covijeka;
kao sto rekoh slavio sam ponocku, usred Zagreba u katedrali, i nitko od mojih mi nije nikada pricao o UDBA-sima, koji se zabavljaju sa prekidanjem misa
Indenticnu fotografiju sam vidio u Jasenovcu, i nemam nikakvog povjerenja u fotografije, dok ih ne istrazim
« Last Edit: May 05, 2012, 18:46:53 by kiseli1 »

Offline Dinko

• Major od Portala
  • Sr. Member
« Reply #16 on: May 05, 2012, 18:47:19 »
1) Nisi mi odgovorio na koje se crkveno pravo pozivaš (ima ih 3), a to bi kao (pretpostavljam) katolik, ipak trebao znati.

2) Francusko stanovništvo krajem 18. st. se nikako ne može nazvati marksistički nastrojenim. U tom svjetlu preporučam pročitati A.d.Tocqueville "Stari režim i revolucija", u kojoj, između ostalog, detaljno opisuje odnos prema Crkvi u prvih 5-6 revolucionarnih godina, kao i nakon toga.

Sličnost s tzv. komunističkim revolucijama je [nekima i mnogima] zapanjujuća.
« Last Edit: May 05, 2012, 18:49:09 by Dinko »
"True patriotism sometimes requires of men to act exactly contrary, at one period, to that which it does at another, and the motive which impels them — the desire to do right — is precisely the same."
- Robert E. Lee

El Bahattee

• Guest
« Reply #17 on: May 05, 2012, 20:59:58 »
Disciplinu klera to je jedno od zakona nisam siguran,nije bitno jeli svećenik ili nije,ubojstvo je ubojstvo,fratri na Širokom Brijegu,zločin posljeratni koji se ne može niti jednom ideologijom  opravdati,znači jedni moraju umrijeti,da bih zaživilo nešto,promijenili su ime grada u Lišticu,to je samo jedan dio,Tito je odgovoran za Blajburg,Hebranga (političko ubojstvo)Goli otok(sustavni logor za političke neistomišljenike)gušenje Hrvatskog proljeća,logor Gakovo,sustavno trovanje Stepinca (čovjeka koji je jedini digao glas protiv Ustaškog režima i Pavelića "velikog Hrvata")Pokolj u Gvozdanskom koji su počinili Titovi partizani na katolički Božić 25. prosinca 1941. Ubojstva Hrvatskih emigranata diljem Europe..ja nestojim za Ustaše daleko od toga,u istraživanju povijesti treba biti objektivan,slažem se da je Tito bio veliki političar,i da je poveo najveći partizanski pokret u europi protiv fašizma...ali to mi ne zabranjuje  da kažem i drugu stranu novčića

Offline kiseli1

• Sr. Member
« Reply #18 on: May 05, 2012, 23:14:05 »
zvuci kao ustaski agitprop

Offline Dinko

• Major od Portala
  • Sr. Member
« Reply #19 on: May 06, 2012, 00:29:14 »
Disciplinu klera to je jedno od zakona nisam siguran,nije bitno jeli svećenik ili nije,ubojstvo je ubojstvo...
O da, bitno je, jer sam si krenuo tim putom.
Postoje javno crkveno pravo, liturgijsko pravo i kanonsko pravo.
Javno crkveno pravo se bavi odnosom između crkve i države.
Liturgijsko pravo se sastoji od liturgijskih propisa.
Kanonsko se bavi 1) pravnim položajem vjernika unutar Crkve; 2) propisuje ponašanje vjernika; 3) propisuje provođenje odnosa crkva->vjernik; 4) daje hijerarhijsku strukturu Crkve.

Jedino što me zanima na koje od pobrojanih prava se pozivaš, jer slučajno znam da se misa smije, može i mora prekinuti u slučaju više sile, među koju spada i navala neprijatelja u koje se sa tog stajališta ubraja i udba. S druge strane, svaka je vlast od boga, pa i bezbožna  :P
"True patriotism sometimes requires of men to act exactly contrary, at one period, to that which it does at another, and the motive which impels them — the desire to do right — is precisely the same."
- Robert E. Lee

Offline Zoran Ostric

• Suradnici portala i foruma
  • Jr. Member
« Reply #20 on: May 06, 2012, 01:42:44 »
sve u Jugoslaviji bilo krasno živjeli smo perfektno, :o tekli su med i mlijeko ::) ,kao da je bajka,kao pod nekim opijatom,neprihvaća nitko kritiku,ako sam Hrvat jel ok da imam svoju državu..kao svaki slobodan narod,dali ovak sanjaju o bivšem vremenu Ukrajina,Litva,Poljska,ili možda susjedne nam zemlje o Austro-Ugarskoj,ili čak Bosna o Turskom carstvu ;D ;D ;D ;D ;D (neda baka vjera joj je čvrsta da joj unuče ostane bez krsta) 8) 8) 8)

Jel ti ovo neko repanje?  ;) ne zvuči loše, trebalo bi malo doraditi!  :)

Offline Zoran Ostric

• Suradnici portala i foruma
  • Jr. Member
« Reply #21 on: May 06, 2012, 01:49:08 »
sve u Jugoslaviji bilo krasno živjeli smo perfektno
Koju majcinu ti i tebi slicni hocete da kazete?Da nisam znao da sam Hrvat? Da nisam bio slobodan? Bio sam; vise nego danas.Lijepu nasu sam pjevao i ucio u osnovnoj skoli
Ja ne trebam "lidere" ; ja nemam zelju da budem clan krda, ili copora; ja ne trebam nekog dileju da mi tumaci bilo sta; ja sam intelektualac, koji sam treniran da mislim svojom glavom, da govori slobodno

Jesam li ja to u nekom posebnom điru noćas, ili mi i ovo liči na repanje? Hmmm, možda spremimo neastup nekog VIS-a do Dana mladosti.  ;D

El Bahattee

• Guest
« Reply #22 on: May 06, 2012, 05:00:00 »
Ma nije rap. ;D ;D ;D ;D nego zločini tkoji su počinile jedinice pod zapovjedništvom Tita,jel sad jasnije :D :D ;D ;D ;D ;D,zločina je bilo ako neko neće prihvatiti uredu..od Blajburga do Golog otoka...dokazano,ohladite glavu od Ustaške i Komunističke ideologije i tek onda možemo raspravljati..ako ste prisvojeni bilo kojoj ideologiji (ništa od takvog povjesničara) 8) 8) 8) 8) a vi ste sa tim jako opterećeni daljna polemika nema razloga,u antičkoj Grčkoj vrijeđanje se znastvenika kažnjavalo,pa u duhu stare Grčke neću ništa reći  :-\ :-\ :-\
« Last Edit: May 06, 2012, 05:12:30 by El Bahattee »

Offline Dinko

• Major od Portala
  • Sr. Member
« Reply #23 on: May 06, 2012, 08:53:21 »
Ja i dalje čekam odgovor.
- Robert E. Lee