sve u Jugoslaviji bilo krasno živjeli smo perfektno
Jbt, ja cu izgleda morati poceti preispitivati svoju memoriju.Svi me ubjedjuju da sam zivio u nekoj groznoj drzavi, i kako mi je bilo uzasno tesko;
Zivio sam u Zagrebu, zavrsio Prvu Gimnaziju u njenoj staroj zgradi, istrazivao ulaz u zagrebacke katakombe koji vodi iz nje; Provodio vrijeme u bircuzu zvanom 'Pljesivica", preko puta gimnazije, isao u Trst sa svojim razrenim kolegama sa autobusom, koji je vozio u ponoc; slavio Bozic i ponocku u katedrali; gledao pune izloge, isao na skijanje u Zakopane, ili na Sljeme, ili na piancavallo, ili na bovec; ljetovao gdje sam htio
U osnovnoj skoli (Drziceva) sam dobivao mlijecni obrok (pola litre mlijeka i briosu; oni ucenici koji nisu mogli da plate, imali su besplatno)
Koju majcinu ti i tebi slicni hocete da kazete?Da nisam znao da sam Hrvat? Da nisam bio slobodan? Bio sam; vise nego danas.Lijepu nasu sam pjevao i ucio u osnovnoj skoli
Ja ne trebam "lidere" ; ja nemam zelju da budem clan krda, ili copora; ja ne trebam nekog dileju da mi tumaci bilo sta; ja sam intelektualac, koji sam treniran da mislim svojom glavom, da govori slobodno