• Forum
  • Hrvatski povijesni portal
  • Facebook
  • YouTube povijesni kanal
  • eRepublik
 V 
Trazi:  
  • Pocetak
  • Pomoc
  • Trazi
  • Prijava
  • Register
Dobrodosli, Gost. Molimo prijavite se ili registrajte kako bi sudjelovali na povijesnom forumu.
Rujan 09, 2010, 23:14:52

Login with username, password and session length
Share
Hrvatski povijesni forum > Hrvatska povijest > Moderna RH > Pitanja
0 Clanovi and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Dolje Print
Autor Tema: Pitanja  (Read 701 times)
Servije
Full Member

Vidi profil
Pitanja
« on: Veljača 26, 2010, 14:21:26 »

Zanima me mogu li otvoriti temu o Ivi Sanaderu tako da se raspravlja a njegovome radu 2003.-2009? To je već razdoblje koje spada u povijest moderne RH.
Hajdarovic
Administrator
Sr. Member

Spol: Musko

Vidi profil WWW
Re: Pitanja
« Reply #1 on: Ožujak 02, 2010, 00:04:55 »

Ja radje takvu temu ne bih otvarao.
Bojim se da tu ne bi bilo niceg niti blizu povijesne analize, a uz to mi se cini da trebamo mali vremenski odmak za proucavanje njegovog lika i (ne)djela.

Ucenici mi prodalil ovu igru, a ja ih mlatim u ovoj! Za ljubitelje online ratovanja preporucujem ovu igru!
Dinko
Suradnici HPP-a
Hero Member

Spol: Musko

Vidi profil
« Reply #2 on: Ožujak 02, 2010, 14:03:17 »

Presvježe, a osim toga ima dovoljno hrvatskih foruma koji se bave dnevnom, jučerašnjom, sutrašnjom i ostalom kafanskom politikom.

"True patriotism sometimes requires of men to act exactly contrary, at one period, to that which it does at another, and the motive which impels them — the desire to do right — is precisely the same."
- Robert E. Lee
Servije
Full Member

Vidi profil
« Reply #3 on: Travanj 17, 2010, 13:07:49 »

Zašto u školi se ne uči lekcija-dvije baš samo o RSK i nema zemljovida u udžbenicima o njoj. To podsjeća na komunističku stranu prikaza samo jedne strane medalje. Djeca bi trebala znati za njene političare, zapovjednike,valutu,gospodarstvo i sl.
kiseli1
Full Member

Vidi profil
« Reply #4 on: Travanj 17, 2010, 13:29:44 »

Quote from: Servije on Travanj 17, 2010, 13:07:49
Zašto u školi se ne uči lekcija-dvije baš samo o RSK i nema zemljovida u udžbenicima o njoj. To podsjeća na komunističku stranu prikaza samo jedne strane medalje. Djeca bi trebala znati za njene političare, zapovjednike,valutu,gospodarstvo i sl.

RSK je primjer okupacije hrvatskog teritorija , koji je bio uspjesno eliminiran. sta bi se (po tebi) trebalo uciti o RSK ? gospodarstvo RSK ; parazitiranje , jednom rjecju
Servije
Full Member

Vidi profil
« Reply #5 on: Travanj 18, 2010, 12:31:16 »

RSK je povijesna činjenica koju se ne smije zanemariti. Svako zanemarivanje dovodi do toga da se stvara ˝zabranjeno voće˝ što će može dovesti do neugodnih posljedica. Ovi tvoji komentari uopće nisu racionalni već uvredljivi. Treba govoriti bez emocija.
kiseli1
Full Member

Vidi profil
« Reply #6 on: Travanj 18, 2010, 12:41:05 »

Quote from: Servije on Travanj 18, 2010, 12:31:16
RSK je povijesna činjenica koju se ne smije zanemariti. Svako zanemarivanje dovodi do toga da se stvara ˝zabranjeno voće˝ što će može dovesti do neugodnih posljedica. Ovi tvoji komentari uopće nisu racionalni već uvredljivi. Treba govoriti bez emocija.

RSK je povijesna cinjenica , koja se spominje svaki put kada se govori o akciji "oluja". okupirani dio hrvatske, koji je vojnom akcijom reintegriran u ustavno-pravni poredak republike hrvatske,kojoj legitimno pripada.nije zabranjeno voce, ali nema se materijala da bi se opisala civilizacijska dostignuca te tvorevine (rakija, gibanica...raketiranje zagreba....)
Servije
Full Member

Vidi profil
« Reply #7 on: Travanj 18, 2010, 13:00:41 »

Smatram da dostignuća te tvorevine nisu velika ako treba govoriti o unutranjem njenom ustroju, o njenoj valuti, vojsci, narodu, politici čišćenja, gospodarstvu, kulturi itd....
kiseli1
Full Member

Vidi profil
« Reply #8 on: Travanj 18, 2010, 13:36:30 »

....................politici čišćenja, gospodarstvu, kulturi

da ,etnicko ciscenje svih onih koji nisu srbi je bilo na nivou u toj tvorevini
kultura sajkace, opanaka, i cucavaca, klanja, izivljavanja..............
gospodarstvo cega? proizvodnja sarafa i matica je davno prestala.bez beogradskih gotovih proizvoda , bi brzo umrli od gladi....
Servije
Full Member

Vidi profil
« Reply #9 on: Travanj 18, 2010, 15:49:52 »

Mlade treba educirati oni ne znaju ništa.
rojnik
Gost
« Reply #10 on: Travanj 29, 2010, 11:57:44 »

A i bolje da mladi to ne znaju.

O RSK se ne može reći kroz dvije lekcije ništa. Krenulo je sve još prije devedesete godine. Nije to tako jednostavno. Ako se pojednostavni, ispast će nešto olakotno bez značaja, čemu onda spominjati. Meni baba ostala u RSK za vrijeme cijelog rata.

Evo nekoliko informacija iz prve ruke;
-dobila je otkaz jer je hrvatica
-struja je nestajala svako malo kroz dan
-nije bilo goriva, a kad je došlo sve je vojska razgrabila
-ljudi nisu imali za kruh
-s novcem (njihov dinar) si mogao guzicu obristi jer je bila prevelika infacija, jeftinije nego toaletni papir
-pljačke (općenito bez obrzira na nacionalnost)
-policija nije mogla raditi svoj posao
-industrije nema
.
.
.

pitaj što god hoćeš, pitam babu i evo ti informacija iz prve ruke. jedino što je tamo bilo zanimljivo, su ratne priče običnog puka koje su smiješne. kada baba priča, zvuči kao bajka, a  svi se smijemo.

eto, to ti je krajina..... Grin Grin
velebit
Suradnici HPP-a
Newbie

Vidi profil
« Reply #11 on: Travanj 29, 2010, 23:07:53 »

Je li ovaj Servije glup, lud ili mu noge smrde
Servije
Full Member

Vidi profil
« Reply #12 on: Travanj 30, 2010, 13:03:38 »

Slažem se. Ali tvoj prikaz stanja u Rsk je jednostrani slično kao što se u SFRJ govorilo o NDH što opet dovodi do novih zlodjela kao što je bio rezultat ovaj zadnji rat ...
Servije
Full Member

Vidi profil
« Reply #13 on: Svibanj 04, 2010, 00:59:56 »

Zašto se srpska vlast i vojska u Hrvatskoj 90-ih nazivala od strane Hrvata četničkom?
rojnik
Gost
« Reply #14 on: Svibanj 04, 2010, 07:23:45 »

Pa i danas se kaže.  Huh

Vrlo jednostavno, odgovor je politika (propaganda). Primjetio sam da i na forumu mnogi gledaju povijest preko svog osobnog političkog stava pa ju stoga i tako objašnjavaju. To je pogreška. Volio bih kada bi se promatrali događaji činjenično bez neki preteških zaključaka.

Mi smo za njih bili ustaše. Evo, ja bih to činjenjično pogledao. Jedina reguralna vojska je ona vojska koja ima svoju vladu, odnosno državu. Svatko tko se otcjepi od matice i organizira svoju vojsku je pobunjenik s paravojskom. Ovo je dvosjekli mač...

Pojam "Četnici" se vuče iz drugog svjetskog rata. Što su uopće Četnici. Sljedbenici kralja? Kasnije i nisu bili njegovi sljedbenici, ali su slijedili vojvodu. Danas im je vojvoda u zatvoru, a onda (1991) ga i jesu neki slijedili.

Ja bih to ovako raspodijelio:
JNA -->SFRJ (regularno)
HOS--->HSP (neregularno)
ZNG--->HDZ (neregulrano) nepriznata Hrvatska
HV---> RH (regularno) priznata Hrvatska
VSK-->RSK (neregularno)
Četnici--->vojvoda (neregularno) 1991.
JSO--->Arkan (neregularno)
VJ--->SRJ (regulrano)
Pages: [1] Gore Print
« previous next »
Jump to: